După o zi solicitantă de muncă ai nevoie de binemeritata relaxare și gândul îți zboară în primul rând către casă. Cuvântul acasă are o mulțime de conotații: căminul tău, locul de conviețuire cu familia, locul de întâlnire cu prietenii sau spațiul tău intim. 

Această oază unde te relaxezi este cu atât mai primitoare cu cât asiguri confortul minim necesar în vederea creării stării de bine. Dacă vrei să afli care sunt pașii de urmat pentru a obține randamentul optim cu privire la confort, vei descoperi în continuare cele mai utile idei.

Pregătește-ți locuința înainte de venirea frigului!

Cu toate că venirea sezonului rece implică consumuri mai mari de energie, și implicit cheltuieli mai mari cu plata utilităților, se recomandă să te pregătești din timp pentru a preîntâmpina eventualele neplăceri.

 Cum permanent apar cheltuieli neprevăzute, este bine să ții cont că o prioritate destul de mare este crearea confortului necesar în locuință, în fiecare anotimp.

Iată cele 3 idei utile pentru confort termic sporit în locuință!

  1. Izolarea termică este o investiție care se amortizează foarte repede. Specialiștii recomandă această lucrare deoarece au constatat că temperatura din perioada rece crește cu aproximativ 5 grade datorită termoizolării pereților.
  2. Utilizarea metodelor eficiente de încălzire pentru a spori eficiența energetică. În acest sens, se recomandă centrala termică pe gaz de la hornbach.ro datorită randamentului sporit și a puterii de încălzire.
  3. Reabilitarea tâmplăriei (uși și ferestre) pentru a preveni pierderile de căldură. Înlocuirea ușilor și ferestrelor sau recondiționarea acestora implică acoperirea fantelor sau rosturilor pe unde poate pătrunde frigul. Astfel, schimbul de temperatură dintre interior și exterior este diminuat, ceea ce reprezintă un plus în obținerea confortului termic.

Toate aceste idei se pot pune cu ușurință în practică dacă te pregătești din timp pentru anotimpul rece. Condiția necesară este aerisirea frecventă și regulată a locuinței pentru menținerea aerului proaspăt. Aerul curat se încălzește mult mai ușor decât atunci când ții toate ferestrele închise.

Cum menții temperatura constantă în casă?

Dacă în bucătărie ai nevoie de 17-19 grade deoarece se încălzește și atunci când faci mâncare, în dormitor se recomandă să menții temperatura constantă la 20-22 de grade, în funcție de nevoile fiecărei persoane. 

De exemplu, dormitorul unui vârstnic are nevoie de o încălzire mai mare, la fel cum se întâmplă și în cazul bebelușilor. Temperatura optimă pentru camera copiilor este de 22-24 de grade. Cu ajutorul unui termostat vei putea să controlezi temperatura și să o menții în parametri optimi. 

Mai mult decât atât, specialiștii recomandă menținerea temperaturii constante în locuință prin reglarea termostatului la valoarea dorită. 

Ar fi un consum mult mai mare să pornești centrala zilnic decât dacă o lași să funcționeze conform setărilor efectuate. Astfel, te vei bucura și de confortul necesar, dar și de eficientizarea consumului de energie.

Aerisirea locuinței, reabilitarea pereților interiori și menținerea unei temperaturi constante sunt factori decisivi care îți pot influența viața în mod favorabil.

În concluzie, adună toate resursele necesare în lunile de vară pentru a avea succes în lunile de iarnă și ține cont de recomandările utile pentru obținerea confortului termic și eficientizarea consumului de utilități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *