Stim cu totii cat de important este sa te speli frecvent pe maini cu sapun: 80% din bolile infectioase se transmit prin maini. Si daca multi oameni isi amintesc ca trebuie sa se spele pe maini cat mai des posibil, atunci cei mai multi dintre noi nu se gandesc la modul de a ne usca mainile dupa spalare.

Oamenii discuta adesea despre ce este mai eficient si mai sigur: uscatoare de maini sau prosoape de hartie.

Uscatoare de maini sau prosoape de hartie?

Cand vine vorba de diferenta dintre folosirea de uscatoare maini electrice si a prosoapelor de hartie, inca nu exista un consens ferm cu privire la modul mai bun.

Rezultatele studiilor in care nivelul bacteriilor a fost determinat dupa aplicarea acestor doua metode au fost destul de contradictorii.

Un studiu publicat in Journal of Applied Microbiology a gasit o diferenta minima in numarul de bacterii de pe maini dupa uscarea cu cele doua metode, in timp ce altii au descoperit ca uscatoarele electrice de maini au crescut numarul de bacterii pe maini.

Din nou, alte studii au descoperit ca uscatorul de maini elibereaza mult mai multe bacterii in mediu decat prosoapele de hartie.

Prosoapele de hartie

Prosoapele de hartie nu sunt la fel de zgomotoase ca uscatorul de maini. De asemenea, este nevoie de aproximativ 10 secunde pentru a-ti usca mainile, ceea ce este mult mai putin in comparatie cu uscatoarele electrice.

Pe de alta parte, prosoapele de hartie uzate produc mult gunoi. Dozatoarele de prosoape de hartie trebuie, de asemenea, verificate si reumplute in mod regulat, ceea ce face ca prosoapele de hartie sa consume mai multa munca.

Este recomandat sa cumperi saci de gunoi in volum mare pentru a minimiza costurile si pentru a avea mereu la indemana spatiu de stocare a deseurilor produse de prosoapele de unica folosinta.

Uscatoarele de maini electrice

Uscatoarele electrice de maini nu au nevoie de reumplere constanta si nici nu exista nicio problema cu deseurile de hartie. Cu toate acestea, folosind aceasta metoda, va dura mai mult timp pentru a-ti usca mainile in mod corespunzator.

Pentru a obtine acelasi grad de uscaciune care se obtine in 10 secunde cu un prosop de hartie, este nevoie de 45 de secunde pentru un uscator electric, ceea ce le face mai putin eficiente, mai ales daca oamenii se grabesc.

Multi oameni prefera sa-si usuce mainile cu prosoape de hartie, in timp ce altii cauta uscatoare de maini. Care dintre aceste metode este mai buna depinde doar de preferintele personale.

Da, este adevarat ca uscatoarele electrice de maini pot raspandi bacterii prin aer. Dar, doar un numar mic de studii au stabilit ca acest lucru poate fi daunator sanatatii.

7 thoughts on “Uscatoarele de maini transmit mai multe bacterii decat hartia?

  1. Am citit cu mare atentie articolul de pe Metalife.ro si am fost impresionat de detaliile oferite despre exercitiile pentru spate. Voi incerca sa aplic aceste sfaturi in antrenamentele mele si sunt convins ca rezultatele nu vor intarzia sa apara.

  2. Ma bucur ca am descoperit acest articol despre exercitiile pentru spate, deoarece ma ajuta sa inteleg mai bine cum functioneaza aceasta zona a corpului si ce exercitii sunt cele mai eficiente pentru dezvoltarea ei. Multumesc pentru informatii!

  3. Articolul de pe Metalife.ro despre cele mai bune exercitii pentru spate este extrem de util si informativ. Sunt incantat sa aflu despre aceste exercitii si cum pot sa le includ in antrenamentele mele de fitness pentru a-mi imbunatati rezultatele.

  4. Este impresionant cum o alimentatie echilibrata poate avea un impact pozitiv atat asupra fizicului, cat si asupra psihicului nostru. Recomand acest articol tuturor celor interesati de sanatate si bunastare.

  5. Sunt surprins de cat de mult poate influenta alimentatia asupra starii noastre generale de sanatate si asupra riscului de aparitie a diferitelor afectiuni. Articolul mi-a deschis ochii in privinta importantei unei nutritii adecvate.

  6. M-am simtit inspirat citind acest articol si m-a determinat sa-mi reevaluez obiceiurile alimentare si sa incerc sa adopt un stil de viata mai sanatos. Sunt foarte recunoscator pentru informatiile utile pe care le-am descoperit aici.

  7. Articolul abordeaza intr-un mod foarte detaliat si interesant subiectul importantei unui stil de viata sanatos si al alimentatiei echilibrate. Este impresionant cum autorul aduce argumente solide si studii stiintifice care sustin beneficiile unei astfel de alegeri pentru sanatatea noastra.

Comments are closed.